Freiburg a jezero Titisee

Německo, Bádensko-Württembersko 28. prosince 2017 – 1. ledna 2018

Silvestr ve Freiburg im Breisgau

Ubytovaní jsme přímo ve staré částí města tzv. Altstadt. Možností pro pěší turistiku je kolem Freiburgu dostatek. My se jako první po příjezdu vypravíme na kopec Schlossberg. 

Hradní kopec (Schlossberg)

Na tento kopec Schlossberg se dá dostat výtahem ale i pěšky. My se vydáváme s Aylou pěšky. Užíváme si krátkou procházku, která ale stojí za to. Cesta nám trvá asi 45 minut. Je mrazivý zimní den a sluneční paprsky nás hřejou do zad. Je to úžasné místo s nádherným výhledem. Z vrcholu kopce vidíme celé město a okolní vesnice. 

hradní kopec Schlossberg

Procházka okolo Münsteru (Münsterplatz)

Katedrála z červeného pískovce nazývaná Münster je dominantou města. Všude kolem je spousty kaváren a restaurací. Na náměstí je malý místní vánoční trh, kde se zahřejeme svařeným vínem.

Jezero Titisee a jeho okolí

Dalším naším cílem pro návštěvu je jezero Titisee. Je výchozím bodem pro túry a cyklo výlety po okolních horách. My zůstáváme dole u jezera. Na turistiku v zasněžených horách nejsme vhodně vybavení a ani to není cíl naší cesty. Kolem jezera je několik restaurací a míst pro camping. Mimo letní sezónu je zde ale bohužel vše zavřené. Proto se  přesouváme dál, do městečka Neustadt, které jen jen nedaleko odsud. Hladoví zapadneme do jedné z místních restaurací.

jezero Titisee

Schreiben Sie einen Kommentar