Výstup na Grosser Rachel neboli Velký Roklan

Šumava/Bavorský les 11. srpna 2018

Jelikož mi nevyšel původně plánovaný výlet do Amsterdamu, rozhodla jsem se strávit opět víkend na Šumavě, protože ty vedra tady v Čechách už se nedají vydržet. : D V Německu je přeci jen teď o nějaký ten stupeň chladněji.

V sobotu ráno jsme se já, můj muž a Ayla vydali pěšky na Grosser Rachel. Grosser Rachel je svojí výškou 1.453 m. nad m. druhou nejvyšší horou Německé strany Šumavy, hned za Velkým Javorem (Grosser Arber 1.456 m. nad m.).

Auto jsme nechali na parkovišti ve Frauenau, kde začínal náš okruh. Pozvolné stoupání v lesním porostu bylo příjemným začátkem tůry v letním dni a asi v polovině následovalo strmější stoupání. Kdy už jsem se opět patřičně pekla a byla nucena sundat triko!

Cestou ke Grosser Rachel
Z vyhlídky je vidět až k jezeru Frauenou

Hladoví jsme konečně dorazili na vrchol k Waldschidthaus a k našemu zklamání zde měli v nabídce jen vídeňské párky a chleba. Než jsme se rozmysleli, nebylo ani to a my se vraceli hladoví zpátky k autu.

Příště pěkně svačinu do batůžku, jako za školních výletů. : D

Zaparkovat se dá také v Oberfrauenu a jít k vrcholu cestou po černém značení, přes vrchol Kleiner Rachel. Oba výstupy Vás dovedou k horské chatě Waldschmidthaus, těsně pod vrcholem. A následuje samotný vrchol Grosser Rachel, osazený velkým dřeveným křížem, s úžasným rozhledem do okolí.

Tuto trasu si lze i prodloužit a dojít až k rozcestníku pod chatou Rachelwiese a sestoupit až k jezeru Frauenau a zpět k parkovišti.

Vrchol s Waldschidthaus
Vrchol Grosser Rachel

Schreiben Sie einen Kommentar