Výstup na Kronberg

Šumava/Bavorský les 25.října 2020

Autem si popojedeme na parkoviště v Bodenmais u hotelu Riederin.  Zde začíná náš cca 15 km dlouhý výlet. Jdeme kousek po asfaltce podél areálu hotelu a záhy už zaběhneme do leva na lesní cestu. Cesta se prolíná s Ameisen Kinderwanderweg a my zde na těchto zábavných cestičkách plných stanovišť určených dětem chvíli bloudíme. Náhodou narazíme na parkoviště u hlavní cesty Drachselsried – Bodenmais – Langdorf a odtud je již ukazatel Kronbergweg, který nás konečně správně nasměruje (zelené TZ 4 a 9, červené TZ 10).

Je brzké ráno a svěží vzduch voní podzimem. Jemné paprsky slunce prosvítají skrze barevné listí stromů, které se jiskří v mlze. Stoupáme po lesní pěšině do strmějšího kopce směr Kreuzseign (Kuhalm). Od Kuhalm se lesní cesta stáčí do leva a dále se mění na kamenitou, která vede dále do mírného kopce. Cesta se jde moc příjemně, pokračujeme po zelené a po červené. Tuhle trasu máme doslova sami pro sebe! Na rozcestí na chvílí usedáme na lavičku, není kam spěchat.

Z hlavní cesty sejdeme doprava, do hustého lesa a úzkou cestičkou vystoupáme až na vrchol. Kamenitý vrchol Kromberg ( 983 m.n.m. ) opět zdobí kříž a lavičky vybízejí turisty k odpočinku. Užíváme si výhled na Bavorský les a prohodíme pár slov se skupinkou turistů.

Pokračujeme přímo z vrcholu dále po červené až k Gutsalm Harlachberg. Pohádkové místo schované v zeleni v kopích, které dojme. Slunce zalévá údolí teplem a v dáli jsou vidět svahy okolních kopců. Usedneme ke stolu k dalším výletníkům. Chvíli dobíjíme baterky a přestáváme myslet na starosti všedních dnů. Zelená trasa nás poté dovede podzimní přírodou až k autu. Zpáteční cesta ubíhá již jen z kopce a je dobře značená. 

Schreiben Sie einen Kommentar