Víkend v Kals am Grossglockner Tirol

Rakousko/Tirol – Austria Nationalpark Hohe Tauern 29. – 30. dubna 2018

Jelikož Alpy patři již nějaký ten rok k našim úplně top místům, využili jsme  dubnový víkend na společný relax právě tam.

Náš oblíbený hotel Holunderhof ve městě Lienz, měl aktuálně tento termín zavřeno, proto jsme se ubytovali v jednom malém penzionku ve měste Kals.

Grossglockner jsme již tolikrát na našich cestách míjeli autem a já pokaždé  hlásila, přiště již musíme! 

A tak jsme tentokrát vyrazili. Auto jsme nechali na parkovišti a dál se vydali pěšky, směr Lucknerhütte. Překvapivě, zde byl v dubnu ve výšce 2.241 m. nad m. stále sníh… my se fakt neponaučíme! : D 

Základem je vhodné vybavení. 

Kolem nás to brázdili dolů ze svahu lyžaři, kterým jsme záviděli, když jsme se bořili sněhem a snažili se stoupat výš. Samozřejmě ani jeden z nás, nebyl do takových podmínek vhodně oblečen. Mimo jiné, by se nám zde hodily sněžnice a přinejmenším hůlky. Kdo rozhodně kvalitu své obuvi neřešil, byla Ayla. Ta si tuhle sněhovou tůru patřičně užívala.

Letní sezóna zde v tento čas ještě úplně nezačala a proto i Lucknerhütte byla  k naší smůle zavřená.

Kals am Grossglockner 2. 241 m. nad m.

Bylo brzké odpoledne a my se tedy vydali směrem do města Lienz. Nad městem v horách, se nachází námi velmi známé, krásné turistické stezky a chata Lienzer Hütte (1977 m. nad m.) Tohle místo má pro mě zkrátka kouzlo a nikdy neomrzí.

Síla jedinečných okamžiků.

Na pěší výlet jsme se ale dnes již nevydali. Dopolední brázdění ve sněhu nám pro dnešek stačilo. Zamířli jsme rovnou na terásku s výhledem na hory a užívali si tuhle krásu a klid.

Lienzer Hütte 1.977 m. nad m.

Cestou domů jsme autem vyjeli na Grossglockner po známe Hochalpenstrasse tzv. vysokohorské silnici. Měli jsme namířeno k vyhlídce Kaiser Franz Josefs Höhe (2.369 m. nad m.), kde jsme se chtěli projít a okouknout tohle místo. Jsme opravdu vtipní! : D

Všude tady bylo neuvěřitelně sněhu a nahoře to neskutečně foukalo! Opravdu nechci zažít, jaké tu je počasí, když udeří zima a mrazy.  Tento výlet si určitě ještě někdy zopakujeme, jen za vhodnějších klimatických podmínek.  : D

Grossglockner Hochalpenstrasse

Schreiben Sie einen Kommentar